Detta är jag

Välkommen till Sjubarnsmammans vardagsliv

Jag är en bloggande sjubarnsmamma som skriver om allt från vardagen till mina tankar och funderingar. Jag har en hel del starka åsikter speciellt om pedofili och misshandel av alla sorter. Det kommer ni få ta del av här hos mig. För 10 år sedan så dök jag ner i det svarta hålet och fick diagnosen djupt deprimerad och led av panikångest. Orsaken till det var min tunga ryggsäck som jag burit med mig under alla åren. Det började med sexuella övergrepp av en närstående släkting och slutade med ett destruktivt förhållande. Där emellan försökte jag bara överleva.

Jag har sju barn därav mitt bloggnamn sjubarnsmammans vardagsliv och jag var lite lat när jag valde mitt bloggnamn för jag tog det lätta före det svåra. Jag hade några förslag att tänka på när jag valde bloggnamn men jag tycker att namnet ska passa in. Jag är ju inte bara sjubarnsmamma utan jag är så mycket mer. Att ta sjubarnsmammans vardagsliv tyckte jag lät bäst.

Visst är dom fina? De är lite äldre idag än vad de är på kortet. Ett år äldre närmare bestämt.

sjubarnsmammans vardagslivJag är född i Skåne men flyttade till Öland för 10 år sedan. Det var då jag träffade min man. Han är från Öland och hade då en egen firma så det var lättare för mig att flytta hit än vad han hade. När jag träffade Fredrik så var jag ensamstående med 5 barn. Då var jag 32 år gammal.  3 år senare så var jag sjubarnsmamma och sambo.

Mina barn

André: Han är född i december 1993 och är mitt första barn. Jag var 21 år gammal när jag fick honom. Var ensamstående då pappan stack en vecka innan min son föddes. Han var liten då han kom 4 veckor för tidigt. Han vägde 2400 gram och var 44 cm lång.

Robin: Han föddes 1997 i januari månad. Han var lite större än sin storebror när han föddes. Han var 5, cm lång och vägde 3390 gram. När jag väntade Robin så träffade jag André och Robins lillasysters pappa. Robin var bara 16 månader när hans lillasyster kom till världen.

Stéphanie: Hon föddes i maj 1998.  hon var 49 cm lång och vägde 3700 gram.  Äntligen en flicka tänkte jag men det var ingen flicka som gärna lekte med dockor utan hon tog hellre brödernas bilar. En tuff tjej med glimten i ögat.

Benjamin och Beatrice: De båda delade plats i magen och föddes i november 2002. Benjamin var 50 cm lång och vägde 3310 gram och Beatrice var 49 cm och vägde 2840 gram. De var inte så små inte och inte föddes dom rent för tidigt heller utan de kom till världen i v 38+3

Hampus: Han föddes i mars månad 2006 och var rätt så stor. Jag fick graviditetsdiabetes med honom och fick inte hjälp förrän i andra halvan av graviditeten. Han var plufsig kan man säga och ett typiskt sockerbarn. Han var 50 cm lång och vägde 4260 gram.

Pontus: Han föddes i januari 2008. Han var lite längre än de andra killarna för han var 52 cm lång och vägde 3700 gram.  Lång och smal var han. Även under denna graviditet hade jag diabetes men där fick jag hjälp med en enda gång.  Det gör stor skillnad när man får hjälp faktiskt.

Förra året så gifte jag mig med min man. Då var det 10 år sedan som vi fick kontakt med varandra. Det tänkte vi inte på då men så var det. I augusti månad, närmare bestämt den 9:e så sa vi ja till varandra. Vi valde Borgholms kyrka för vi tycker att den är fin.

Här står vi utanför kyrkans portar. Alla mina barn var med samt min lillasyster om står längst ut till höger.

Sjubarnsmamma

Här står jag och Fredrik utanför festlokalen.  Det var många som kom och förgyllde vår dag. 85 personer som gjorde vår dag till den bästa.

Bröllop

Här har vi min brudbukett om jag gjorde själv. Första gången jag gjort en sådan. Varför jag gjorde denjälv var att jag ville göra allt så personligt som möjligt.

Brudbukett

Brudbukett

Det var lite om mig och min familj. Jag hoppas ni kommer trivas här hos mig och att ni tycker det är roligt att få ta del av sjubarnsmammans vardagsliv.

4 thoughts on “Detta är jag

 1. Hej,

  Mitt namn är Kalle Falk, jag jobbar för Promo-Logic – en etablerad online mediebyrå.

  Jag är intresserad i att placera ut nya artiklar på kvalité sidor för mina olika klienter.

  Jag skulle vilja erbjuda dig en betalning för att skriva och publicera en artikel för en av mina klienter på en av dina sidor, http://sjubarnsmamma.se
  /.

  Om du är intresserad låt mig då veta så jag kan ge dig ytterligare information.

  Har du eventuellt fler sidor så kan du skicka dem till mig så ska jag kolla ifall det är intressanta för mina klienter.

  Jag ser framemot att höra från dig!

  Med vänliga hälsningar

  kale Falk


 2. Hej!
  Vilken bra och ärlig blogg och vilka fina barn du har!
  Starkt jobbat att ha en så stor familj – det måste vara både underbart men även ganska jobbigt ibland va?

  Blev lite förvirrad dock när jag läste listan om barnen, för det är bara två fäder som uttryckligen nämns där, men det går ju att räkna ut att de tre första har olika pappor, och att de två sista också har en ny pappa.

  Men det jag undrar, är om är samma man är far till både Stephanie och tvillingparet? 🙂

  Ha en fin dag! Med vänlig hälsning, Stina


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *