En taklists historia

Vad gör du när du kommer in i ett vackert rum för första gången? Tittar du runt och njuter av det vackra som finns framför dig? Jag tillhör den skaran som inte kan låta bli att kika runt. Ser jag något speciellt så kan jag inte låta bli att studera konsten. Ibland när man tittar på TV och ser hus med rum så kan man ibland tro att de är hämtade ur en saga. Lister som kan vara gudomligt vackra och jag kan då ibland fundera över hur de har gjort dom. Lister kan vara rena konstverken, det vet ni va?

En taklist kan erbjuda många fina historier om det unika rummet. Ja rummet blir unikt på något sätt. Rummet berättar sin egen lilla historia. Ibland när man har kommit in i äldre hus och ser den fina listen med sina små utskurna former så inser man hur mycket jobb det ligger bakom och bara det gör listen så speciell. Tänk att en vanlig list kan bli speciell och brukbar.

Vi håller på att renovera här hemma och i köket sätter vi upp paneler och det ska sättas dit taklister med. Vi får väl se vilken historia vår taklist kommer att berätta. Vi vet inte de själva än!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *